Időzónák között – közösségi polcátadó feat. Szöllősi Mátyás író

0
650

Egy újabb nyitott, közösségi könyvespolcot avatunk, ezúttal a Say Hello-ban.

A polcátadón vendégeink lesznek:

Mátyás Szöllősi költő, író, fotóriporter. Első verseskötete, az Aktív kórterem, 2010-ben jelent meg, legutóbbi könyve, a Simon Péter című regény pedig tavaly látott napvilágot. Váltóáram című novellagyűjteményével 2017-ben elnyerte a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat.

Fotóriporterként számos dokumentarista sorozatot jegyez, de talán a portré műfaja áll hozzá a legközelebb. A nagy népszerűségnek örvendő Budapest Katalógus is bizonyítja, hogy Szöllősi milyen éles szemmel látja és láttatja a lencsevégre kapott emberek arcán az élettörténetük.

Szöllősi szinte állandóan mozgásban van. Indonézia és Dél-Urál: eddigi utazásainak földrajzi és kulturális értelemben is talán ez a két legtávolabbi pontja. A beszélgetésen többek között arról is szó lesz, hogy milyen tapasztalatokhoz juttatják a folytonos határátlépések.

Az esemény borítóképe Szöllősi Mátyás fotója, ami az Orosz-Magyar Uráli Régészeti Expedíciók egyikén készült, a magyar régészeti kutatók a helyi ásatásokba kapcsolódtak be, melyek a magyar őstörténet-kutatás szempontjából is kiemelt jelentőségűek.

Moderál: Juhász Tibor költő, író, szerkesztő.